expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Pagini

marți, aprilie 14, 2009

Jori Hulkkonen


Omul cu 1000 de fete si 1000 de aliasuri, Jori Hulkkonen, poate fi caracterizat cel mai bine intr-un singur cuvant: calitate. Cand vine vorba de muzica lui Jori nu exista compromis, nu exista piese lansate din reflex sau obisnuinta. La Jori, totul tine de un concept clar ce leaga muzica, artworkul si titlurile. Un pachet intreg care nu se lasa usor inteles, pentru ca fiecare EP lasa suficient loc pentru interpretari. Asta este frumusetea unui artist complet, atat muzical, cat si conceptual.

Jori este unul dintre acei oameni care si-a dedicat intreaga viata muzicii. Un colectionar inrait de viniluri, de la primele releaseuri Depeche Mode, pana la cele mai rare sau ignorate piese disco sau electro din anii ‘70 – ’80, cat si un colectionar inrait de echipamente analog de productie muzicala. Jori se lauda cu un studio impresionant, dotat cu peste 40 de synthuri, drum machineuri si compresoare.

Mixurile lui Jori sunt o calatorie in timp printre space disco, techno, old school house sau electro. O alaturare aparent bizara de stiluri, dar suficient de conceptuala si rafinata incat sa sensibilizeze si cea mai dificila ureche.

Jori Hulkkonen stie sa imbine chiar si cele mai ciudate stiluri astfel incat mixul sa fie fluid, uniform, senzual, emotional si cel mai important: melodios.

Jori Hulkkonen este producatorul din spatele viitorului album semnat Tiga, cat si producatorul celebrului hit Sunglasses at Night, la vremea aceea lansat sub pseudonimul sau Zyntherius. De atunci, Jori a lansat trei albume la F Communications, labelul lui Laurent Garnier, mai exact Different in 2001, Dualizm in 2005 si Errare Machinale Est in 2008.

Anul 2009 a pornit promitator pentru Jori Hulkkonen. Acesta a lansat o multime de remixuri, podcasturi si a calatorit prin toata Europa pentru petrecerile sale.

Anul 2009 ii va adauga lui Jori Hulkkonen inca un album la discografie, disc ce va fi lansat la Turbo Recordings candva in primavara.

Jori Hulkkonen a mixat sambata seara in bucuresti in Hala!
Mai jos avem un film din Club Hala din Bucuresti, numele i-se trage de la faptul ca clubul chiar este o fosta hala amenajata si aranjata astfel incat sa uimeasca si sa socheze in acelasi timp!
Eu unul am fost, am vazut, mi-a placut!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis?Cine te opreste sa o faci?