expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Pagini

duminică, februarie 28, 2010

Topul Celor Mai Stupide Daune Platite de Asiguratorii Romani

In materie de asigurari, cele mai mari daune platite de companiile locale provin de la evenimente petrecute in strainatate. Acolo exista o adevarata armata de avocati care, pentru comisioane consistente (care uneori ajung la 30% din valoarea despagubirii incasate), se duc pana in panzele albe pentru clienti. In urma discutiilor avute ieri cu directorii a 5 companii de asigurari din Romania, am intocmit topul celor mai stupide despagubiri platite (sau in curs de a fi platite).
1. Un roman, circuland in Italia a pierdut controlul masinii si a intrat intr-o casa. Ghinionul face ca in momentul acela, in casa sa se afle doi hoti care tocmai se apucasera de furat : un albanez si un bulgar. Recent, firma de asigurari din Romania la care romanul isi platise asigurarea de raspundere civila, a primit factura pentru vatamarea corporala a hotului bulgar: 700.000 de euro. Urmeaza factura albanezului.

2. Unei romance aflate in strainatate cu masina proprie, i s-a furat oglinda laterala. Femeia a cerut un milion de euro de la societatea de asigurari, argumentul fiind «socul emotional care i-a provocat imposibilitatea de a mai face sex cu partenerul». Cazul se afla in avizare, insa dauna probabil ca nu va fi platita la valoarea solicitata.

3. Un roman, mergand pe bicicleta, a intrat intr-un TIR care stationa in parcare. In urma impactului TIR-biciclist, nu TIR-ul a fost cel avariat. Romanul s-a lovit in zona gatului si ar putea primi cateva sute de mii de euro, deoarece bara in care a dat cu capul nu era acoperita de un strat cauciucat, asa cum prevede legea franceza. Cazul se afla in avizare, urmand sa fie avizat favorabil.

4. Un roman a intrat cu masina proprie intr-o autospeciala care transporta benzina si a rasturnat-o. Firma romaneasca de asigurari a platit, pe langa valoarea TIR-ului, si contravaloarea curatarii soselei din Italia, unde a avut loc accidentul. Partea funny este ca “stergerea” urmelor de petrol de pe sosea a fost de 7 ori valoarea TIR-ului. Compania a preferat sa plateasca suma, din cauza ca orice masina sau trecator care ar fi trecut si ar fi alunecat, putea sa ii ceara daune care adunate, puteau depasi suma achitata.

5. Un roman care fuma in fata unei cladiri de birouri a aruncat mucul aprins direct in cos, aprinzand hartiile care erau inauntru. Una din angajatele sediului de birouri a primit 75.000 de euro din cauza « socului » provocat de foc, care i-a taiat apetitul de a mai munci in acea zi, provocandu-i depresii.

2 comentarii:

  1. de ce nu spui de unde ai furat textul?. Am facut un print screen si am in vedere sesizarea tuturor celor cu atributii in zona drepturilor de autor

    RăspundețiȘtergere
  2. Textul il am de aici daca te tot framanta asa rau!In nici un caz de la tine.
    http://www.peteava.ro/id-488763/topul-celor-mai-stupide-daune-platite-de-asiguratorii-romani

    RăspundețiȘtergere

Ai ceva de zis?Cine te opreste sa o faci?