Ceasuri placate cu aur au fost achizitionate pentru Bucuresti, in valoare de 1 milion de euro. Ooo da, asta ne lipsea, in rest totul e perfect…
Primaria Bucuresti a achitat in urma cu patru luni 915.000 de euro pentru 10 ceasuri stradale, placate cu aur, dar nu a primit decat doua bucati, despre restul patronul firmei care a incasat banii neputand sa spuna unde sunt.
Cele opt ceasuri stradale, placate cu aur de 24 de carate, ce ar fi urmat sa delecteze privirile bucurestenilor sunt disparute fara urma, fiind ultima oara identificate, in ianuarie 2010, pe un vapor cu plecare din America, scrie Adevarul.
Inspectorilor Garzii Financiare care investigheaza conditiile incheierii ciudatului contract dintre autoritatile locale din Capitala si Solutii Urbane SRL li s-a spus ca cele opt ceasuri sunt pe vapor.
Contractul din 14 august 2009 a fost incheiat intre Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), firma subordonata Primariei Municipiului Bucuresti, si SC Solutii Urbane SRL. Oficial, obiectul contractului consta in “lucrari de reparatie, reconditionare, inlocuire si punere in functiune a unor ceasuri in municipiul Bucuresti”. Valoarea contractului este de 3.663.827,41 de lei (915.000 de euro) si avea ca termen de executie o perioada de 90 de zile. Semnatarii actului, dinspre partea oficiala, erau directorul ALPAB, Radu Popa, si seful Serviciului Achizitii, Antoaneta Costache.
Contactat joi dimineata, directorul ALPAB, Radu Popa, nu a dorit sa comenteze, in timp ce vecinii firmei contractante au declarat ca SC Solutii Urbane s-a mutat de un an.
Personajul care ar trebui sa cunoasca “secretul” celor opt ceasuri disparute este Petronel Butuc, administratorul firmei Solutii Urbane SRL, iar acesta a recunoscut ca nu stie unde se afla in acest moment pretioasele obiecte decorative, dar crede ca ele se afla in proprietatea firmei sale, ele neputand insa fi instalate din cauza numeroaselor avize necesare.
Garantate 100 de ani WOOOW ))))
Preţul unui astfel de ceas se învârte în jurul valorii de 35.000 de euro, iar directorul Popa spune că face toţi banii. „Acest tip de ceas e garantat o sută de ani, şi merge cu o precizie de plus-minus patru secunde la suta de ani”, spune Popa adăugând că ceasurile au o memorie internă cu 30 de melodii tematice – muzică folk, clasică, patriotică, populară şi specială de Crăciun.
Bucureştenii însă au păreri împărţite. „Este un moment prost ales, pe criza asta. Puteau să pună unele mai puţin ostentative, nu cu aur“, a declarat Mihaela Marin, în vârstă de 28 de ani, o trecătoare de la Universitate. Cei mai în vârstă se simţeau legaţi de vechiul ceas albastru, din faţa Casei Poporului, care a mers bine mulţi ani. „Nu ştiu de ce l-au înlocuit, pentru că cel vechi mergea foarte bine. Chiar dacă arată bine, nu-şi merită banii“, spune Alexandru Bodoni, de 64 de ani.
Elementele ornamentale şi literele care alcătuiesc cuvântul Bucureşti de deasupra cadranului sunt acoperite cu aur industrial de 24 de carate, iar capacele care protejează cadranul sunt realizat din cristal de înaltă calitate securizat.
Nu zic ca rezolvau toate problemele cu 1 mil de euro, dar totusi macar mai peticeau si ei o strada, doua, trei…
Sursa SBY.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Ai ceva de zis?Cine te opreste sa o faci?