expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Pagini

duminică, iunie 06, 2010

Internet partea II

Patania mea cu internetul, nu avea sa ramana asa, o sa vedeti imediat de ce.

Sa facut ora 14.00, stau rezemat de spatar cu capul lasat pe spate si privirea catre tavan, stau asa de vreo 10 minute fara nici un scop, fara ca macar vreun gand sa-mi perturbe atentia acordata tavanului.

Ma ridic, incep sa gandesc o posibila solutie, brusc incep sa studiez terenu si anume :
Etajul 4, terasa in forma de L, doua blocuri in imediata vecinatare si cateva vile la mica distanta.

E logic ca cineva de aici  sa aibe o retea wireless neprotejata spun in sinea mea si incep sa butonez calculatorul, activez semnalul wireless si astept. In nici 10 secunde imi apar din start 5 retele active insa spre dezamagirea mea Parolate! Sa-mi bag p#!@..si incep sa injur toti tehnicienii lu' peste.

Peretii grosi, calculatorul in camera, deci clar un minus in captarea semnalului, caut prin sertare si dau de un prelungitor usb de 3m lungime, in mod normal ar fi fost fix zero, dar stiind ca am un wireless usb s-ar putea sa faca echipa buna. 

Zis si facut , conectez jucariile si de acum incepe distractia, plec cu firul in exterior, vecina fiind la o sedinta de bronzat pe terasa si situandu-se pe diagonala de mine sa trezit cu un spectacol de balet gratis, imaginati-va un tip de 90 kg facand diverse acrobatii, doar doar reuseste sa agate firul cat mai sus si la vedere! Treaba asta a durat vreo 20 minute, din cauza ca imediat ce fixam trebuia sa caut o retea pe care sa o violez fara consimtamantul proprietarului, insa totul in zadar dragii mei.

Ce-i de facut? Simplu, imi zic in sine, ma duc in dormitor cu firul din dotare si incerc sa prind acolo o retea si asa nu foloseste nimeni calculatorul de acolo. Frectie la picior de lemn tata, nici aici nu am noroc!

E clara treaba, in laptop-ul lu taica-miu nu-mi pun baza sa prinda un semnal ceva mai bun decat in chestia aia usb, e logic ca nu aveau cum sa indese in lap componente mai puternice ca in cacatu ala mic si nefolositor! Dar totusi zic sa-mi incerc sansa, iau pramatia de laptop, il pornesc moment in care ma ridic si ma duc sa-mi iau ceva de baut (oricum dureaza o vesnicie pana porneste), ma intorc si vad ce nu mai speram sa vad prea curand, o retea wireless fara parola cu CULMEA cu 2 liniute se semnal.


Deja incepusem sa ma uit in jur, frate e vreo gluma, face cineva misto de mine? Cum reuseste sa capteze semnal asa de puternic lapu' asta? Si incepe navigarea , culmea imi mergea excelent avand in vedere ca probabil furam de la vreo vila din zona net!

(later that night)


Stiti filmele alea in care el sau ea isi consuma o cafea pe un colt de terasa noaptea, butoneaza telefonul sau da un email, imbracat/a intr-o tinuta foarte lejera?Filme nene...

Nu e niciodata asa de placut! E foarte de cacat senzatia sa stai la etajul patru pe colt incercand sa butonezi pe o tastatura de culoare inchisa in timp ce vantul (curentul) incearca sa-ti faca capul varza si sa te arunce  peste balustrada eventual, nu mai zic ca esti nevoit sa-ti tii in permanenta o mana pe laptop , ca sa nu isi ia zboru'. Si uite asa vecinii mei au vazut ce inseamna sa porti vara colectia toamna iarna  (caciula,plover,pantaloni grosi), doar de dragul de a avea net. Nu ma intrebati daca am racit ca nu am facut-o, in schimb imi curge o ureche de cateva zile!(Nimic grav sau scarbos)

A doua zi dis de dimineata ma plantez fix in acelasi loc unde cu o seara in urma puteam sa jur ca e noiembrie, deschid lapu' si deja nu ma mai multumeau alea doua linii de semnal, trebuia sa fac ceva sa amplific semnalul in asa fel incat sa prin si pe calculatorul aflat la 10 metrii distanta.

Povestea continua...








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis?Cine te opreste sa o faci?